הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי

שותפות אשקלון בולטימור

​​​​שותפות אשקלון-בולטימור הוקמה בשנת 2003. השותפות מחברת את תושבי אשקלון עם מוסדות וחברי הקהילה היהודית בבולטימור, ארה"ב.
  • לפני יותר מעשור, הקהילה היהודית של בולטימור חיפשה שותפות חדשה בישראל ולאחר חיפושים ובירורים בחרה באשקלון. אשקלון נבחרה על סמך קווי דמיון מקבילים - גודל האוכלוסייה (הקהילה היהודית בבולטימור דאז מנתה כ- 100,000 יהודים), המרינה באשקלון וחוף הים היפה הזכירו לחברי המשלחת את נמל בולטימור, קיומו של בית החולים "ברזילי" בדומה לבית החולים "סיני" בבולטימור אך בעיקר הכריעו האווירה, החום ותחושת הקהילה המשותפת האופיינית כל כך לאשקלון.
  • השותפות הציבה את הקשרים הבינאישיים בראש סדר העדיפויות שלה. באמצעות מגוון רחב של פעילויות מאפשרת השותפות לתושבי אשקלון וליהודי בולטימור ליצור קשרים אישיים ביניהם על בסיס עניין משותף.
  • מדי שנה נקבע בבולטימור תקציב המיועד לפרויקטים שונים במסגרת השותפות בתחומי התנדבות, חינוך, רווחה, תיירות ופיתוח כלכלי. השותפות מממנת ומפעילה פרויקטים אשר מתנהלים במקביל בשתי הערים תוך זיקה הדדית וחיזוק הקשר בין המשתתפים. במהלך השנים אלפי אנשים מבתי כנסת, בתי ספר, משפחות ובודדים ביקרו בשתי הערים התארחו בבתי התושבים והתוו את הדרך ליצירת קהילה אחת.
  • בשנת 2011 נחנך "בית המתנדב" ע"ש מרלן וסטיוארט גרינבאום, משפחה מבולטימור אשר תרמה את הכסף לשיפוץ מבנה בית ספר "בן-צבי" לשעבר ,אשר הוקצה על ידי הרשות. בית המתנדב מנוהל ע"י אגף הרווחה ברשות ומהווה מרכז ההתנדבות העירונית . משרדי שותפות אשקלון בולטימור הועברו לבית המתנדב כחלק מחזון השותפות המזוהה עם ערכי התנדבות ומעורבות חברתית.

​​חזון השותפות

לקיים שותפות ארוכת שנים בין תושבי העיר אשקלון והקהילה היהודית של בולטימור, המבוססת על קשרים בין אנשים, People to People, שנבנים בכל התחומים תוך חיזוק הקהילות המקומיות. הערכים המובילים את השותפות ופעילותיה הינם אהבת ישראל והעם היהודי, כבוד הדדי, יושרה , רגישות זה לזה, שיתוף פעולה
ידידות ומצוינות.

מטרות

המשך קיום פרויקטים של שתי הקהילות, גיבוש רעיונות חדשים, העצמה של הזהות היהודית, החיבור לישראל ולעם היהודי, מתוך הכרה בשותפות הגורל וחיזוק האמונה בעם היהודי.

יעדים

הרחבת מעגלי הארגונים הנושאים והמשתתפים בתוכניות השותפות , הגדלה של מספר המבקרים ומשלחות המגיעות לאשקלון - תלמידים, סטודנטים, משפחות, בתי כנסת ואנשי מקצוע מכול התחומים רופאים, מרצים, אנשי עסקים ועוד.

​​​המבנה הארגוני:

יושב ראש השותפות בהתנדבות, מר מושיקו גיאתיושב ראש השותפות בהתנדבות, מר מושיקו גיאת

מנהלת השותפות, הגברת סיגל אריאלימנהלת השותפות, הגברת סיגל אריאלי

ממונה מטעם העירייה, מר יורם שפרממונה מטעם העירייה, מר יורם שפר

עוזרות בפרויקטעוזרת אדמיניסטרטיבית ורכזת פרויקט ''מקהלת הזמיר'', גב' ניקול רוזנברג
עוזרת אדמיניסטרטיבית ורכזת פרויקט ''רוכבים בכיף'', גב' ג'ולין חיון
רכזת פרויקטים, משלחות ומתנדבים, גב' רוני רוקח
בבולטימור אחראית על השותפות בפדרציה היא הגב' חנה סיף .
נשיא הפדרציה היהודית בבולטימור  THE ASSOCIATED  הינו מר מארק טריל .
 2 מתנדבים מובילים מהקהילה מכהנים בתפקיד יו"ר השותפות לתקופה של שנתיים, כיום מי שממלאים את התפקיד הם מר מארק ניומן וגב' סוזן פלקס פוזנר.

​ועדות:

קיימות 2 ועדות עיקריות מקומיות: ועדת תקציב וועדת הערכה. הוועדות, 2 בכל עיר, עובדות בתיאום ושיתוף פעולה במשך כל השנה.

​תוכניות הדגל אשר הורחבו והתחזקו בשנים האחרונות הינן:

• שנת שירות בתפוצות- שנה בה יוצאים שני בני נוער בוגרי כיתה י''ב לשליחות בבולטימור שבארה''ב. במהלך השנה שם, עובדים הש''שינים (שליחי שנת שירות) עם כל שכבות הגיל והאוכלוסיה בקהילה היהודית ומוסדותיה. למידע נוסף- שנת שירות בבולטימור
  • ספריית פיג'מה PJ ABC-  תוכנית הפועלת בעיר אשקלון ב-4 גנים המתמקדת ביצירת קשרים אישיים בין הילדים באשקלון ובולטימור, תוך יצירת נושאים משותפים בעזרת עידוד הקריאה והספרים. בכל גן נבחרים כ- 14 משפחות כאשר לכל משפחה ישנה משפחה מקבילה בבולטימור אשר איתה היא נמצאת בקשר במהלך השנה.
  • "שבט אחים"– תוכנית הפועלת בחמישה בתי ספר באשקלון- יסודי וחטיבות ביניים. התוכנית הינה תלת שנתית ומלווה על ידי הסוכנות היהודית אשר מטרתה היא יצירת קשרים בין התלמידים תוך חיזוק הזהות היהודית והחיבור לישראל בשני הצדדים.
  • אמ"ן – אשקלון מתנדבת נוער, רכזת התוכנית דפנה ביטון. התוכנית מאגדת את כל תוכניות ההתנדבות נוער בעיר ומפעילה מעל 6,000 בני נוער במסגרות התנדבות שונות .
  • תוכנית עמיתי "דילר" – תוכנית מנהיגות לתלמידי תיכון ב-32 קהילות בארץ ובחו''ל. התוכנית מעבירה את המשתתפים תהליך חינוכי במשך שנה המתמקד בארבעה ערכים מרכזיים: מנהיגות, יהדות, תיקון עולם וישראל.
  • מקהלת הזמיר אשקלון – סניף של מקהלת הזמיר הבינלאומי, לתלמידי תיכון. חיבור בין קהילות דרך מוזיקה יהודית וזהות יהודית.
  • יע"ד (יוזמה, ערכים, דוגמא אישית)- תוכנית הבוגרים של השותפות שפועלת לאורך השנה בפעולות התנדבות יחד עם ארגונים ואוכלוסיות שונות בעיר.
  • רוכבים בכיף- פרויקט רכיבה לנוער המתקיים במתנ''ס חבצלת במהלכו נפגשים כ-15 בני נוער אחת לשבוע עם צוות המתנ''ס ומאמן מקצועי. בני הנוער לומדים על ספורט ותזונה, רכיבה נכונה, עבודת צוות ועוד.
  • לקרוס אשקלון- ארגון לקרוס ישראל משתמש בספורט הלקרוס כאמצעי על מנת ללמד כישורי חיים ואנגלית לנוער באשקלון, תוך יצירת קהילת לקרוס חזקה ומקיפה המקבלת בברכה את כל בני הנוער שנהנים מלקרוס.

פארק בולטימור​​

אחד מהפרויקטים המובילים והמייצגים את הקשר החם בין אשקלון ובולטימור הוא הקמת "פארק בולטימור" הנמצא ברחוב עליזה תגר בשכונת אפרידר. לאחר חודשים של תכנון משותף ועבודות תשתית והכנה של עירית אשקלון הגיעה בדצמבר 2007, משלחת משפחות של 250 מבוגרים וילדים מבולטימור ליום עבודה משותף יחד עם 500 מתנדבים מאשקלון, שבמהלכו הוקם הפארק בהפנינג שהחל בשעות הבוקר ונמשך עד השקיעה. פארק בולטימור משמש כמקום מפגש ומשחק לתושבים אך בעיקר סמל לשותפות בין אשקלון ובולטימור.
 פארק בולטימורפארק בולטימורפארק בולטימור
​ניתן ליצור איתנו קשר ב baltimoreashkelon@gmail.com  08-6213756