אברהם עמוס

שנה: 2012
​​עמוס, 72, נשוי, אב לארבעה ילדים וסבא לשישה נכדים. עלה ממרוקו לישראל בשנת 1956 חדור מוטיבציה לסייע לחברה. הוא השתקע עם משפחתו במעברה ג' באשקלון ומיד החל בפעילות התנדבותית. עמוס הקים את שבט ה"צופים" הראשון שעד מהרה קצר הצלחה בכל הארץ. בשירותו הצבאי התגייס לשרת בצנחנים, וסיים שירות מילואים פעיל בדרגת רב-סרן. עמוס בוגר סמינר למורים בבאר-שבע ובוגר אוניברסיטה בשני תארים. עבד בעיריית אשקלון כ-35 שנים, בתפקיד מנהל מחלקת תרבות, נוער וספורט אז הגה וייסד, לראשונה באשקלון את הקונסרבטוריון העירוני, את המקהלה העירונית ואת להקת המחול "הורה אשקלון". במסגרת תפקידו ארגן, בהתנדבות, פסטיבלים בינלאומיים. בין היתר הפיק ערב ענק שהוקדש לזמרת זוהרה אלפסייה ולזמר סמי אלמוגרבי. כמו כן, הפיק חזיון ענק ומרהיב לרגל 40 שנות העיר. מאוחר יותר שימש כעוזרו של ראש העיר, בני וקנין. במקביל לתפקידיו הבכירים בעיריית אשקלון, עסק אברהם במחקר הזוהר והקבלה והוציא לאור 11 ספרים המסבירים בצורה קולחת את לימודי הקבלה. על מנת שספריו יופצו ברבים וחוכמת הקבלה וסודותיה יהיו נחלתם של הכלל החליט אברהם שלא לקבל תמלוגים מספריו וכך הגיע להסכם עם חברת הוצאה לאור. הספרים כולם הפכו לסיפורי הצלחה וחלקם הודפסו בכמה מהדורות. הוא העלה את אשקלון על המפה הארצית עם ספרו: "מאמא" המספר על האמא המרוקאית; ספר שלימים הפך להצגה בשפה המרוקאית. במשך 28 שנים מעביר אברהם קורסים בתחום הקבלה בהתנדבות, בין היתר: במתנ"סים "נווה אילן", "בית ווסק" ו"וולדנברג". כמו כן, ממשיך עד היום לתת הרצאות במסגרות שונות כמו: ויצ"ו, נעמ"ת, מועדוני קשישים, מס הכנסה, ביטוח לאומי וועדי עובדים. גם כשקיבל אנשים לייעוץ בביתו עשה זאת בהתנדבות ולשם שמיים. תמיד אמר ששכרו הוא "הסיפוק הרוחני שאין לו מחיר".
על כל זאת ועוד נמצא עמוס אברהם ראוי לקבל את עיטור יקיר העיר אשקלון.